1. Шумише

Зашто Шумише помажу бебама да заспу?

Шумише емитују бели шум који бебе воле. Подсећа их на звукове које су чули док су били у мајчиној утроби и маскира (прикрива) друге звукове из околине који могу да поремете бебин сан. Делује опуштајуће, опушта бебу, што доводи до дужег и дубљег сна.

Када можемо да почнемо да их користимо?

Чуда белог шума немају старосну границу! Иако су шумови створене да помогну новорођенчади, чак и на болничким и неонаталним одељењима, сви подједнако могу уживати у белом шуму. Старије бебе, мала деца, па чак и одрасли могу да користе бели шум како би лакше заспали јер има смирујући ефекат и маскира позадинску буку која може да поремети сан.

Може ли се опрати?

Сваки Шумиш се може прати у машини након што се звучни уређај извади из џепа. Шумише су направљене од сертификованих материјала, погодних за употребу од рођења.

Колико врста шума емитују Шумише?

Сваки Шумиш емитује 5 врста шума који личе на фен за косу, усисивач, океанске таласе, падавине и амнионску течност са откуцајима срца.

Колико дуго могу да емитују звук?

Шумиши емитују звук 60 минута за основни модел и 30 минута за остале моделе након укључивања, а затим се постепено искључују. Након тога, модели са сензором за спавање улазе у режим приправности у коме се звук поново укључује ако беба почне да се креће или ако постоји повећана позадинска бука.

2. Испорука

Наручио/наручила сам, када ћу добити производ?

Након креирања поруџбине, она се обрађује за један до два дана. Затим, ако је наруџбина исправна, производ се испоручује. Од дана испоруке очекујте производ на вратима у року од један до три радних дана.

3. Плаћање

Како могу платити?

Приликом креирања поруџбине можете изабрати један од два понуђена начина плаћања:

  • Електронски са платном картицом (Виза, Мастер или Маестро)
  • Плаћање у готовини по пријему пошиљке

Ко чува и обрађује податке моје платне картице?

Приликом плаћања платном картицом бићете преусмерени на банковни сервис. Само банка прима и обрађује податке картице. Не чувамо нити обрађујемо податке о вашој платној картици.

4. Враћање новца

Како могу добити повраћај уплаћених средстава?

Ако желите да вратите купљени производ, то можете учинити уколико:
  1. Плаћени производ није на лагеру и не може бити испоручен у предвиђеном року испоруке
  2. Плаћени производ не одговара опису производа купљеног на сајту.
  3. Производ није функционалан (покварен је)
  4. Производ није физички оштећен, његово паковање је такође неоштећено и фабрички је запечаћено (тј. нисте отворили производ из паковања.
Ако мислите да испуњавате једну од горе наведених тачака, контактирајте нас да договоримо преузимање пошиљке. Приликом преузимања пошиљке, купац плаћа повраћај производа, а по одобрењу повраћаја, враћају се и средства уплаћена за повраћај производа. Приликом враћања поруџбине обавезно попуните формулар са следећег линка. По пријему враћеног производа, уколико испуњава горе наведене услове за враћање и рефундирање, кориснику ће бити одобрен повраћај новца.

NEWSLETTER

Risus viverra adipiscing at in tellus.