До које године Шумиш може да помогне мом детету да спава?

Сада када сте родитељ, знате да се ваш малишан смири, заспи, а затим чврсто заспи уз умирујући звук вољеног Шумиша. Међутим, наши малишани одрастају веома брзо, за трен ока. Шта је са белим и ружичастим шумом? Колико дуго се овај плишани меда може користити?

Четврти триместар

С обзиром на стварне развојне потребе бебе, постоји теорија да је рођена 3 месеца раније. Међутим, величина бебе у 40. недељи трудноће и њихове метаболичке потребе чине неопходном промену окружења из мајчине утробе у спољашњи свет.
Према речима др Харвија Карпа, светски познатог педијатра и стручњака за развој детета, новорођенче у тренутку рођења није спремно да се носи са свим стимулансима који долазе из спољашњег света. Новорођенчету је потребно време да се прилагоди и то траје најмање 3 месеца, па отуда и појам „четврти триместар“.

Бели и ружичасти шум такође могу помоћи да се поново створи познато окружење на које је беба навикла док је у маминој утроби и олакша прелазак у велики свет. У својој теорији „5C“, др Карп истиче пет кључних елемената за умиривање и задовољство најмлађих беба. То су: 1. Повијање, 2. Бочни или стомачни положај, 3. Шуш, 4. Љуљање, 5. Сисање.

Правата година

Нервни, дигестивни и циркулаторни систем бебе се још увек развијају. Физичка близина родитеља која ствара осећај сигурности и права количина сна играју кључну улогу у развоју бебе.
Због тога је сасвим природно наставити са коришћењем методе „5C“, укључујући „шушкање“, за бебе старије од 3 месеца.

Soothing help

Први дани у великом свету за бебу могу бити неодољиви. Замислите – безбедан мали мехур на који су навикли више није ту, због чега се беба осећа збуњено и изгубљено. У почетку се препоручује контакт кожа на кожу како би се осећали безбедно и вољено, као и да би им се помогао да се развију.

Звуци које емитује Шумише укључују бели и ружичасти шум, као и откуцаје срца и звук таласа. Ови звуци су пажљиво одабрани и, пошто личе на звукове које бебе чују у мајчиној утроби, често играју главну улогу у поновном стварању познатог окружења и помоћи новорођенчади да мирно заспу.

За неку старију децу, успављивање понекад може бити незгодно – посебно након дана препуних узбуђења и нових искустава. У ствари, бели и ружичасти шум могу имати смирујући ефекат на људе свих узраста. Зато не би требало да буде изненађење када видите вашег неустрашивог предшколца како посеже за својим вољеним миХумми Схумисх након напорног дана играња!
миХумми шумски медведи ће бити пријатељ годинама које долазе ❤️

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *