Када Шумиш треба да постане део бебиних вечерњих ритуала?

Ура! Ваш Шумиш је коначно стигао и сигурно ће бити умирујући пријатељ за ваше малишане! Када треба да почнете да користите Шумиш као део вечерњих ритуала ваше бебе?

Авантура почиње

Изгледајући исцрпљено и срећно у исто време, прилично је лако уочити нове родитеље?. Међутим, у многим случајевима, са сваком недељом која пролази, њихова радост постепено је засењена сталним недостатком сна.

За разлику од одраслих, новорођенчад има непостојећу рутину и тешко им је разликовати дан и ноћ. Додајте овоме даноноћно храњење (које може бити и на сваких 20 минута!) и добићете слику. Велики број малих беба може да спава укупно 16-20 сати дневно, али за њих ноћ није посебно време за одмор.

Шумечи мир

У првим месецима бебиног живота родитељи прилагођавају свој начин живота бебиним потребама и читава породична рутина се окреће наглавачке. Ово је сасвим нормално и временом ће нова породица наћи распоред који одговара свима.

Бела и ружичаста бука могу помоћи бебама да заспу и мирно спавају од првог дана. Према речима др Харвија Карпа, светски познатог педијатра и стручњака за развој детета, бука је један од пет кључних елемената неопходних за правилан развој новорођенчади и одојчади. Остала четири су повијање, бочни или трбушни положај, љуљање и сисање.

Разлика између дана и ноћи

Рутина је популаран начин да се помогне беби да се прилагоди остатку породичног дневног и ноћног распореда. Пошто се ове активности понављају, ваше дете ће временом моћи да их повеже са одређеним догађајима.

На пример, ујутру се отварају завесе, укључује радио и сви се спремају да започну дан. Вечерња рутина може укључивати умирујућу, опуштајућу музику, купку, масажу уљем и пригушена светла.

Бука медведића зрачи миром и спокојем

Звуке које емитују Шумише вреди додати у своје рутине као сигуран метод да помогнете свом детету да заспи и нагласите да је сада време за опуштање. Пошто је свака беба другачија, другачије ће реаговати на бели и ружичасти шум. Некима од њих то ће бити знак да заспу у трен ока, док ће другима помоћи да се постепено опусте и полако заспу.

Током ваше вечерње рутине, можете подесити да Шумиш емитује тихе звукове при малој јачини, пружајући умирујућу позадину за остатак дана. Такође можете одабрати звук таласа да се пушта само током купања и опуштајуће масаже. На овај начин, беба ће почети да повезује звук са ноћним одмором.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *